Imprint Shuttleworth, (verwek op 18 September 1973, Welkom, S.Af.), Suid-Afrikaanse sakepersoon, skenker en ruimtereisiger wat die belangrikste Suid-Afrikaner in die ruimte geword het.

Shuttleworth was ‘n understudy aan die Universiteit van Kaapstad in 1995 toe hy Thawte, ‘n adviesfirma, wat ‘n wêreldhoof in internetbeveiliging vir elektroniese handel geword het, gestig het. Hy bied die onderneming in 1999 aan die Amerikaanse organisasie VeriSign aan en vestig met sy voordele ‘n beleggingsonderneming en ‘n nie-winsgewende vereniging wat hulle verbind tot die finansiering van opleidingsaktiwiteite in Afrika.

In 2001 het Shuttleworth teen ‘n individuele koste van $ 20 miljoen ‘n sitplek op ‘n Russiese vuurpyl gekoop en die projek First African in Space begin. Byna ‘n jaar lank het hy in Star City, Rusland en in Kazakstan voorberei vir ‘n sending aan boord van ‘n Sojoez-container na die Internasionale Ruimtestasie (ISS). Op 25 April 2002 vertrek Shuttleworth op Soyuz TM-34 met twee kosmonaute, offisier Yury Gidzenko van Rusland en vlugingenieur Roberto Vittori van Italië, vanaf die Baikonur Cosmodrome in Kazakstan en lê twee dae na die feit aan die ISS op. Shuttleworth het agt dae aan boord van die ruimtestasie deurgemaak, waar hy logiese proewe vir Suid-Afrika gelei het. Hy het op 5 Mei 2002 weer aan boord van Soyuz TM-33 aarde toe gekom.

Nadat hy teruggekeer het, het Shuttleworth breedweg gereis en oor skoolvlugte oor die hele wêreld oor ruimtevaart gesels. Hy het teruggekeer na sy werk in innovasie en in 2004 gestig Ubuntu, ‘n onderneming wat werkarea- en werkraamwerkprogrammering gemaak het met die verwagting dat dit gratis aan PC-kliënte oorgedra moes word, met ‘n uitsonderlike kollig op die uitbreiding van PC-toegang in nie-industriële lande.